Lees voor

Alle nieuwsberichten

 • Ik hang de clown niet uit

  Carla Buntsma gaat als contactclown naar zo’n vijftien zorginstellingen waaronder de locaties van Zorgpartners Midden-Holland Souburgh in Waddinxveen en Floravita in Boskoop. Ze heeft daarbij wel een rode neus op maar ziet er verder anders uit dan je wellicht van een clown zou verwachten.

  14 augustus 2019
 • Het leven vergemakkelijken met techniek

  Al honderden jaren bedenken uitvinders objecten die uit zichzelf blijven bewegen als ze eenmaal in gang zijn gezet. Objecten die het leven wat eenvoudiger maken, zoals machines in fabrieken die zware werkzaamheden overnemen van mensen. Ook in de zorg kan techniek het werk van mensen vergemakkelijken. Zo zorgt een tillift ervoor dat zorgmedewerkers cliënten eenvoudiger kunnen verplaatsen van en naar bed. Niet alleen techniek, maar ook ICT biedt mogelijkheden. Zorgpartners Midden-Holland maakt daar dankbaar gebruik van. Om het leven van medewerkers én cliënten te vergemakkelijken.

  7 augustus 2019
 • Dagbesteding biedt uitkomst

  Elkaar ontmoeten, zinvolle activiteiten ondernemen en een fijne dag beleven. Bij de dagbesteding van Zorgpartners is het mogelijk. Dagbesteding is er voor mensen die thuis wonen maar op lichamelijk, verstandelijk of sociaal gebied ondersteuning nodig hebben. Deze ondersteuning is niet alleen een uitkomst voor henzelf maar ook voor hun mantelzorgers, want zij hebben even tijd voor andere dingen.

  7 augustus 2019
 • Groen moet je doen: de duurzaamheidscampagne van Zorgpartners

  Met de duurzaamheidscampagne brengt Zorgpartners belangrijke thema’s onder de aandacht die onze zorg duurzamer kunnen maken. De campagne is in maart 2019 gestart met het thema afvalscheiding. Binnenkort is het thema voedselverspilling aan de beurt. Binnen de duurzaamheidscampagne worden goede ervaringen gedeeld en leren locaties van elkaar.

  31 juli 2019
 • Het zint me hier geweldig

  In 1551 kwam dr. Boudewijn Ronsse vanuit Vlaanderen naar Gouda. Naar deze geneesheer is Ronssehof vernoemd. Begin deze eeuw werd een nieuw gebouw neergezet. Zorgpartners Midden-Holland heeft het laten ontwerpen vanuit het idee dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de 46 inleunwoningen. Anders dan aanleunwoningen zijn deze niet naast Ronssehof, maar erin gerealiseerd.

  29 juli 2019
 • Op pad met wijkverpleegkundige Jolanda Bok

  “Als wijkverpleegkundige in de thuiszorg is geen dag voor mij hetzelfde. Ik heb te maken met verschillende cliënten, diverse aandoeningen en werk in een team met meerdere disciplines. Het enige dat geen dag verandert, is mijn hart voor het vak. Mijn naam is Jolanda Bok en verplegen zit in mijn genen.”

  24 juli 2019
 • Nieuwe editie relatiemagazine 'Uniek'

  De nieuwe editie (juli 2019) van "Uniek" -het relatiemagazine van Zorgpartners- is uit! Het relatiemagazine wordt verspreid onder onze cliënten, huurders, leden van het Servicepakket en relaties.

  18 juli 2019
 • ‘Een plek om naar uit te kijken’

  Mensen met een vorm van dementie kunnen sinds kort niet alleen door de week, maar ook op zaterdag terecht bij de dagbesteding in Slothoven. Ervaren medewerkers en betrokken vrijwilligers zorgen ervoor dat zij een fijne dag hebben. Komt u ook een keer kijken?

  16 juli 2019
Deel deze pagina: