Lees voor

Gespecialiseerde Dagbesteding

Mensen met dementie kunnen in het ontmoetingscentrum van Prinsenhof terecht om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Het ontmoetingscentrum biedt u structuur en professionele begeleiding. Naasten wordt zo een stuk zorg uit handen genomen.

Het ontmoetingscentrum in Prinsenhof biedt een aantal dagdelen per week plaats aan mensen met (beginnende) dementie. Wij bieden u gespecialiseerde dagbesteding met begeleiding en verzorging die aansluit bij uw behoeften. We hebben een speciaal aanbod voor jonge mensen met dementie en voor mensen die wachten op een opname in een verpleeghuis. Uw naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning en informatie.

Vaste dagindeling

U start de dag in één van onze huiskamers. Daar bespreken we bijvoorbeeld het nieuws. Daarna neemt u deel aan een activiteit die bij u past. U kunt denken aan: fitness, wandelen, fietsen met de duofiets, een film kijken, geheugentraining, een spel spelen, tuinieren of schilderen. Tussen de middag bereiden we samen de lunch. Na de lunch is er een rustmoment voor wie dat wil. In het ontmoetingscentrum is regelmatig gelegenheid om naar muziek te luisteren.

Activiteiten op maat

Het ontmoetingscentrum heeft een informatieboekje waarin de activiteiten en workshops beschreven staan. Uiteraard kunt u uw wensen met ons bespreken. We denken graag met u mee om ons aanbod zo passend mogelijk te maken.

Open deuren

Het ontmoetingscentrum in Prinsenhof is geen gesloten afdeling; de deuren staan altijd open. In overleg kan domotica (bijvoorbeeld een polsbandje of zendertje) ingezet worden om dwalen te voorkomen.

Professionele zorg

Prinsenhof is een expertisecentrum op het gebied van dementie. Ons team van medewerkers en vrijwilligers zorgt ervoor dat u een fijne dag heeft. Afhankelijk van uw situatie krijgt u ondersteuning bij dagelijkse handelingen.

Indien nodig is bij uw zorg een multidisiplinair team betrokkken. Dit bestaat uit de specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Ook werken wij zo nodig samen met onder meer de huisarts, casemanager, GGZ en de thuiszorg.

Openingstijden en informatiespreekuur

Het ontmoetingscentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:30-16:00 uur. Er is ruimte voor ongeveer dertig bezoekers per dag.

Bent u geïnteresseerd in ons ontmoetingscentrum? Elke vierde donderdag van de maand is er van 16:30 tot 17:30 uur een informatiespreekuur. U kunt hier informatie krijgen, vragen stellen of een rondleiding krijgen.

Aanmelden

Voor onze gespecialiseerde dagbesteding heeft u een Wmo-beschikkiing of Wlz-indicatie nodig. Uw huisarts of casemanager kunnen hierover meer informatie geven. Zij kunnen u ook aanmelden. Voor meer informatie kunt u terecht bij ons Klantservicecentrum, telefoon (0182) 723 723 of e-mail klantcontact@zorgpartners.nl

Deel deze pagina: