Lees voor

Dementie

Bij dementie is de verwerking van informatie in de hersenen verstoord. De bekendste vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Dementie kan op oudere en jongere leeftijd voorkomen. Symptomen kunnen zijn: vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.

Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met dementie?
Afhankelijk van het stadium van dementie zijn er meerdere mogelijkheden.  Zo kunt u thuis gebruikmaken van ergotherapie speciaal voor mensen met dementie. Vaak in combinatie met thuiszorg. Ook de inzet van andere type behandelingen als fysiotherapie en psychologische hulp kunnen ingezet worden. Als er meer behoefte is aan structuur, is dagbesteding een optie.

Bij een grotere behoefte aan structuur kan begeleid wonen een mogelijkheid zijn. Als het thuis niet meer lukt kan kleinschalig wonen of wonen in een verpleeghuis het best passend zijn. Binnen de verpleeghuizen van Zorgpartners zijn verschillende mogelijkheden. Expertise op leeftijd, zoals bij jong dementerenden. Of specialisatie door inzet van zorgtechnologie in de vorm van zorgdomotica.

Deel deze pagina: