Lees voor

Parkinson

De ziekte van Parkinson wordt veroorzaakt door een dopamine tekort in de hersenen. Als gevolg hiervan krijgen mensen klachten zoals beven, traagheid in bewegen en balansproblemen. Het hebben van de ziekte van Parkinson geeft toenemende problemen in het automatisch bewegen. Eenvoudige, routinematige handelingen kun zeer moeizaam worden. Naast de lichamelijk gevolgen kan het ook gevolgen hebben voor de stemming en leiden tot initiatiefverlies.

Wat zijn de mogelijkheden voor behandelingen?
Onze behandelaars zijn aangesloten bij ParkinsonNet. Een netwerk van zorg- en hulpverleners die zich specifiek toespitsen op de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.

U kunt kiezen voor een revalidatiebehandeling bij u thuis of revalidatie in Ronssehof revalidatiecentrum in Gouda.

Hoe wordt u behandeld thuis?
Thuis krijgt u vanuit diverse disciplines de ondersteuning die u nodig heeft. De behandelaren stellen samen met u doelen op, zodat u zo zelfstandig mogelijk kan functioneren in uw eigen huis. Deze doelen leggen we vast in het behandelplan.

Hoe wordt u behandeld in onze revalidatiecentra?
In ons revalidatiecentrum krijgt u vanuit diverse disciplines de ondersteuning die u nodig heeft. De eerste twee weken onderzoeken de behandelaars u. Zij stellen samen met u doelen op, zodat u zo zelfstandig mogelijk terug naar uw eigen huis kan. Deze doelen leggen we vast in het behandelplan. Binnen twee weken is er een behandelplanbespreking. Hierin bespreken we de doelen en wat er nodig is om deze doelen te halen. Ook plannen we dan de voorlopige ontslagdatum.

Deel deze pagina: