Lees voor

Zorgpartners kijkt terug op succesvol regionaal banenfestival

12 maart 2019

Zorgpartners heeft samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio op dinsdag 12 maart het Festival Ontdek Zorg & Welzijn georganiseerd. Minister Koolmees bezocht dit unieke regionale banenfestival en lanceerde het tool “Financieel CV”.

Op het festival, dat werd gehouden bij mboRijnland in Gouda, konden bezoekers die geïnteresseerd zijn in een baan in de zorg en welzijn, kennismaken met diverse organisaties. Zorgpartners heeft veel bezoekers mogen verwelkomen. Belangstellenden konden in gesprek met collega’s over het werken bij Zorgpartners. Daar kwamen leuke gesprekken uit voort!

Bezoek minister Koolmees

De unieke, regionale aanpak is niet onopgemerkt gebleven bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister Koolmees bracht een bezoek aan het festival. Daarnaast lanceerde de minister tijdens het festival een nieuwe digitale rekentool; ‘Financieel CV’.

Er zijn verschillende regelingen die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen ondersteunen om een baan te bemachtigen. Deze regelingen zijn echter onvoldoende bekend. De rekentool biedt werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om een indicatie te krijgen van het voordeel dat een werkgever kan krijgen als hij hem of haar een baan biedt.

Minister Koolmees in gesprek met collega Hans Versluijs

Minister Koolmees in gesprek met Margot van der Starre (voorzitter Raad van Bestuur Zorgpartners) en Dick van Duijn (lid Raad van Bestuur Zorgpartners).

 

Deel deze pagina: