Lees voor

Zorgeloos wonen in Souburgh

3 augustus 2018

Een vertrouwde en veilige woonomgeving met veel vrijheden om je eigen leven te leiden. Samen met de bewoner, mantelzorger en medewerkers wordt gekeken naar de best passende zorg voor de bewoner. Dat is waar kleinschalig wonen van Souburgh in Waddinxveen voor staat.

Kleinschalig wonen: persoonlijk en vertrouwd

Souburgh biedt thuiszorg, wonen, tijdelijke opname en verpleeghuiszorg. Een nieuw project in Souburgh is kleinschalig wonen waarbij mantelzorgers worden uitgenodigd ook een rol op zich te nemen. Voor de medewerkers Welzijn is een scholing opgesteld met de titel: Te Gast in het Huis van de Bewoner. Doordat de mantelzorger de meeste kennis over de bewoner heeft kan diegene zijn of haar belangen het beste behartigen. Door het delen van de kennis en zorg krijgt de bewoner de meest passende en vertrouwde zorg. Een bewoner kan hierdoor leven zoals hij/zij dat gewend was.  

Activiteiten en verenigingen

In Souburgh leven bewoners zoveel mogelijk als thuis in een huiselijke omgeving waar persoonlijke aandacht centraal staat. Familieleden en andere bekenden van de bewoners spelen hierbij een belangrijke rol. Er wordt gekeken naar wat de bewoner zelf kan, wilt en leuk vindt om te doen. Zo wordt dagelijks een programma samengesteld dat aansluit bij de persoonlijke behoeften. Dit gebeurt bijvoorbeeld door deelname aan allerlei activiteiten en verenigingen.

Dagbesteding

Naast zorg, wonen en welzijn heeft Souburgh ook een breed aanbod op het gebied van dagbesteding voor senioren uit de omgeving. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Een fijn samenkomen met oog op gezelligheid. Activiteiten zoals optredens, bingo, filmavonden of theatervoorstellingen passeren hierbij regelmatig de revue.

Bewoners en omwonenden kunnen zich ook aanmelden voor het verenigingsleven, bestaande uit 24 verenigingen. Zij kunnen hierbij een keuze maken om voor een half jaar deel te nemen aan een activiteit in een vaste groep. Ook mensen die thuis wonen met een vorm van geheugenproblematiek  kunnen gebruik maken van de dagbesteding. Daarnaast kan dit ook een goede manier zijn om de verzorgende partner of mantelzorger even te ontlasten.

Zorginnovatie

Ook de interactieve technologie in Souburgh blijft met de Qwiek.up, Het Magisch Interactief Schilderij en de Tovertafel niet achter. De Qwiek.up is een mobiele projector die van elke ruimte een belevingsruimte maakt, het Magisch Interactief Schilderij helpt mensen met dementie bijvoorbeeld bij het ophalen van positieve herinneringen en de Tovertafel is een speelse zorginnovatie die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. Met deze mooie projecten worden de dynamische zintuigen van de bewoners met een vorm van dementie gestimuleerd om onder- en overprikkeling te voorkomen en het welzijn te verhogen.

Fijne oude dag

Ruim 190 vrijwilligers en 160 medewerkers zetten zich elke dag in om bewoners en bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken met oog op persoonlijkheid, cultuur en een fijne oude dag. Benieuwd naar wat Souburgh voor u of uw naaste kan betekenen? Kom langs voor een kennismaking, bel ons via (0182) 723 723 of kijk voor meer informatie op www.zorgpartners.nl/souburgh.

 

Deel deze pagina: