Lees voor

Team van Zorgpartners doet mee met Roparun

13 juni 2017

Aanstaande zaterdag start de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het doel van de Roparun is, middels sponsoring van de teams, zo veel mogelijk geld bijeen te krijgen ten bate van allerlei vormen van palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Het gaat hierbij dus niet om medisch onderzoek maar om verbetering van de kwaliteit van hun leven. Denk aan hulpmiddelen, pruiken, logeermogelijkheden tijdens intensieve behandeling van familieleden en initiatieven als de wensambulance. Dit alles onder het motto: 'Leven toevoegen aan de dagen'.

Er doen dit jaar ruim 300 teams mee. Een team bestaat uit minimaal acht lopers en twee fietsers en nog een aantal mensen die hen begeleiden. Denk hierbij aan chauffeurs, cateraars en verzorgers. Een van die teams bestaat uit medewerkers van de dienst Behandeling van Zorgpartners. Zij doen dit jaar voor de tweede keer mee met de Roparun. Met de enthousiaste hulp en sponsoring van collega’s en onderdelen van Zorgpartners lopen zij een mooi bedrag bijeen voor de stichting Roparun. Zo worden teamspirit en een zeer waardevol doel met elkaar verbonden! Vrijwel iedereen heeft wel één of meerdere naasten die tijdens dit evenement in gedachten meereizen. Dat onderscheidt dit evenement ook van andere sportieve evenementen.

Zaterdag 3 juni 2017 starten zij en op maandag 5 juni 2017 hopen zij de finish te bereiken op de Coolsingel in Rotterdam.

Deel deze pagina: