Lees voor

TANDEM casemanagement fietst 2bike4alzheimer-fietsestafette

1 oktober 2018

Zaterdag 22 en 23 september jl. gingen collega’s van TANDEM, werkzaam als casemanagers dementie in regio Midden-Holland, de sportieve uitdaging aan. Zij fietsten de vergeet-mij-niet-route van 2bike4alzheimer (Alzheimer Nederland). In 24 uur legden zij maar liefst 400 kilometer af op een tandemfiets.

De route van de vijf etappes van tachtig kilometer vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje: het symbool voor een toekomst zonder dementie. De 24 uur staat voor het aantal uren aandacht en zorg per dag die iemand met dementie nodig heeft. Door ‘s nachts te fietsen hebben zij zelf ervaren wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De weersomstandigheden waren vooral zaterdag en zondag overdag zwaar door intensieve regenval en wind. Het team heeft de route volbracht en zijn erg trots op het resultaat. 

De opbrengst van deze sponsoractie is om meer aandacht voor dementie te genereren en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Met de opbrengst van dit jaar wordt een onderzoek naar depressie, risico op dementie, betere preventie en tijdige behandeling gefinancierd.

Meer informatie over deze actie isterug te vinden op de website https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/tandemmholland_1 en op de facebook pagina https://www.facebook.com/tandemfietstvooralzheimer.

 

Deel deze pagina: