Lees voor

Samen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen

7 september 2018

Zorgpartners Midden-Holland, het MBO Rijnland en de gemeentes Gouda, Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Woerden hebben de handen ineen geslagen. Afgelopen donderdag werd in Bodegraven het startschot gegeven voor een bijzonder project, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder een aantal statushouders, beginnen met een opleiding tot verzorgende. Na een uitgebreid voortraject, waarbij ze kennis hebben kunnen maken met het werken in de ouderenzorg, beginnen tien deelnemers aan de opleiding.

Volgens Margot van der Starre, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners, gaat het om een bijzonder project dat voor veel mensen belangrijk is. “Zoals iedereen weet hebben we in de zorg veel mensen nodig. Het is prachtig werk en we hopen dat jullie het heel erg naar je zin zullen hebben bij ons. Ik hoop dat we hiermee een begin hebben gemaakt met een traject waar we wat mij betreft nog jaren lang mee door kunnen gaan en veel mensen mee kunnen helpen.”

Ook wethouder Thierry van Vugt van de gemeente Gouda is blij met het project. “We zijn uitgedaagd om over de grenzen van onze gemeente heen te denken en dat is een goede ontwikkeling. Wat mooi dat jullie als deelnemers op deze manier aan het werk gaan en daarbij ook nog het cadeau krijgen dat jullie kunnen leren en beter in je vak kunnen worden.” Ria Roosendaal, voorzitter van de Raad van Bestuur van MBO Rijnland is vooral erg trots op de samenwerking. Zij vindt het een mooie mix om  samen met de gemeentes en Zorgpartners Midden-Holland mensen op school te krijgen.

Vanaf maandag beginnen de studenten met de eerste lessen.

Deel deze pagina: