Lees voor

Plezierig wonen met professionele zorg in de buurt

9 juli 2018

Door alle bezuinigingen in de zorg blijven mensen veel langer zelfstandig thuis wonen. Maar lang niet iedereen vindt dat fijn. Daarom heeft Zorgpartners op meerdere locaties woningen in de buurt van of grenzend aan één van haar centra. Daardoor kunnen bewoners van deze woningen eenvoudig gebruik maken van de professionele zorg dicht in de buurt. De heer Asscheman is één van deze bewoners. Hij woont sinds vijf jaar met veel plezier in Binnenhof bij Gouwestein.

De heer Asscheman is samen met zijn vrouw vanuit Waddinxveen in Gouda komen wonen. “Mijn vrouw had al een aantal jaar Alzheimer. Op een bepaald moment ging het thuis niet meer en moest ze op de verpleegafdeling in Gouwestein gaan wonen. Ze was mijn buurmeisje. We kenden elkaar zo ongeveer ons hele leven. Wat was ik blij toen mij werd aangeboden om mee te verhuizen naar een woning in Binnenhof. Ik heb haar nog twee jaar als mantelzorger kunnen verzorgen. Dat was heel prettig. Toen mijn vrouw drie jaar geleden overleed, heb ik besloten om hier te blijven en niet meer terug te gaan naar Waddinxveen. Het is hier een mooie en rustige plek om te wonen met, omdat ik op de begane grond woon, genoeg reuring om mij heen.”

Het bijzondere van wooncomplex Binnenhof is dat de bewoners veel contact met elkaar hebben. Zo is de heer Asscheman penningmeester van de bewonerscommissie. “Toen ik hier pas kwam wonen, ben ik erg goed opgevangen. Vooral door mijn buurvrouw. Iedereen zit hier een beetje in hetzelfde schuitje. Elke maand organiseert de bewonerscommissie in de prachtige subtropische binnentuin met Koivijver een koffie en thee uurtje. Jaarlijks met Hemelvaart hebben we een brunch, met Sinterklaas een bingo, met Oud & Nieuw zijn er oliebollen en voor alle bewoners leuke nieuwjaarsattenties.”

Ook voor andere zaken kan de heer Asscheman terugvallen op de faciliteiten van Gouwestein. “Ik kook meestal zelf, maar als het nodig is, kan ik in het restaurant van Gouwestein gaan eten. In mijn huis heb ik een personenalarm. De woning is ook voor mensen in een rolstoel goed toegankelijk vanwege de extra brede deuren. Omdat ik slecht ter been ben, krijg ik twee keer in de week

hulp bij het douchen. Dat wordt ook via Zorgpartners geregeld. Het is fijn dat dit allemaal bij één organisatie kan. Ik vind het hier dus echt ideaal om te wonen.”

Meer informatie: www.zorgpartners.nl/huurwoningen

Deel deze pagina: