Lees voor

Opening belevingstuin Vijverhof

9 oktober 2017

Op 6 oktober 2017 is de belevingstuin van verpleeghuis Vijverhof in Bodegraven geopend door Margot van der Starre, voorzitter Raad van Bestuur. Het was een feestelijke bijeenkomst met bewoners, familieleden en medewerkers.

Bij het ontwerp van deze tuin zijn een bewoner, een familielid en medewerkers nauw betrokken geweest. De tuin bevat een slingerpad met prieel, bankjes, beweegtoestellen en prachtige nieuwe beplanting. De aanleg van de tuin is financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Bevordering Ouderenhuisvesting Bodegraven. De belevingstuin is in de afgelopen maanden aangelegd in een groot gedeelte van de tuin dat voordien vrijwel nooit betreden werd.

Vijverhof stimuleert bewoners om zelfstandig of onder begeleiding van medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van de tuin gebruik te maken. Buitenlucht en bewegen is immers groot belang! De tuin is dan ook uitnodigend en veilig gemaakt, waarbij de nadruk ligt op een ontspannen wandeling en prikkeling van zintuigen. De belevingtuin in Vijverhof is een groeiend project; de komende periode zal met bewoners, familieleden en medewerkers de tuin nog verder ontwikkeld worden.

Deel deze pagina: