Lees voor

Marianne Straks wordt nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

1 juni 2021

Vanaf 1 september 2021 is Marianne Straks de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners. Op dit moment is ze directeur-bestuurder van WoonInvest, een woningcorporatie die actief is in de regio Haaglanden. Daarvoor heeft ze diverse managementfuncties gehad in de zorg. Ze was onder meer bestuurder van zorginstelling Kalorama, directeur Ouderenzorg en directeur Vastgoed bij Cordaan en lid van de directie van Actiz. Marianne Straks vormt vanaf september samen met Dick van Duijn onze Raad van Bestuur.

Paul Rijksen (voorzitter Raad van Commissarissen van Zorgpartners) over haar komst: “We zijn ontzettend blij met de benoeming van Marianne als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze is een zeer ervaren bestuurder die de zorg van binnenuit kent en goed thuis is in de ouderenzorg. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze samen met Dick van Duijn voortvarend verder gaat met de ingezette professionalisering van de besturing, bedrijfsvoering en de kwaliteit van de zorg.”

Marianne Straks kijkt uit naar haar nieuwe baan: “Mijn hart ligt echt bij de zorg. Ik heb jarenlang met veel plezier in de ouderenzorg gewerkt. Ik vind het een mooie uitdaging om te mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Zorgpartners. Wat me in het bijzonder aanspreekt is het regionale werkgebied van de organisatie. Met een mooie mix van ouderenzorg in zowel stedelijk als in meer landelijk gebied. Dat maakt het divers en daar hou ik van.”

Deel deze pagina: