Lees voor

Huidige bezoekregeling blijft van kracht

12 mei 2020

Sinds 20 maart kunnen bewoners van verpleeghuizen geen bezoek ontvangen. Er mag alleen bezoek komen bij mensen die stervende zijn. De bezoekregeling voor verpleeghuizen is ingegeven door de noodzaak om bewoners en zorgverleners te beschermen tegen het coronavirus en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het kabinet beseft dat het voor bewoners, hun naasten en zorgmedewerkers heel zwaar is om dit lang vol te houden. Met een groep experts – op het terrein van o.a. ouderengeneeskunde, verpleging, ethiek, recht en virologie – is er daarom gewerkt aan een aangepaste bezoekregeling, die nu eerst in een aantal verpleeghuizen wordt gestart.

Het kabinet heeft besloten om in iedere GGD-regio één verpleeghuis te laten beginnen met de aangepaste bezoekregeling. Mocht de bezoekregeling in de praktijk goed werken, dan is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan plaatsvinden. Dit wordt in de week vóór 25 mei door het kabinet besloten.

In de veiligheidsregio waar Zorgpartners onder valt heeft de GGD besloten dat een verpleeghuis van Topaz aan de pilot deel zal nemen. Tot nadere berichtgeving blijft dus de huidige bezoekregeling voor alle Zorgpartners locaties van kracht.

Meer informatie is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/11/deelnemende-instellingen-versoepeling-bezoekregeling-verpleeghuizen-bekend

Deel deze pagina: