Lees voor

Het Elektronisch Cliënten Dossier

4 oktober 2019

De thuiszorgmedewerkers van Zorgpartners ondersteunen mensen met verzorging en verpleging in hun eigen vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld door hen te helpen met douchen, het juiste gebruik van medicatie of de behandeling van een wond. Bij de zorg worden vaak meerdere zorgprofessionals en mantelzorgers ingeschakeld. Belangrijk hierbij is dat alle betrokkenen goed worden geïnformeerd zodat de zorg op elkaar afgestemd kan worden. Dat kan tegenwoordig bij de thuiszorg via het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD).

Snel, overzichtelijk en altijd beschikbaar
Het ECD bevat ondermeer het zorgplan en de rapportages van de thuiszorgmedewerkers. Zaken die voorheen als papieren dossier in een ordner bij de cliënten thuis werden bewaard, zijn nu via het ECD altijd en overal online door cliënten, mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers te raadplegen. Het dossier kan sneller worden bijgewerkt, is overzichtelijker en minder foutgevoelig. Na akkoord van de cliënt kunnen ook zorgprofessionals in de toekomst toegang tot zijn ECD krijgen.

Informatiewinst
Reino Klop, wijkverpleegkundige in Boskoop en Reeuwijk, werkt met het ECD. “Ik kan nu eenvoudig de cliëntgegevens raadplegen die mijn collega’s hebben ingevoerd. Deze informatie is nuttig voor het overleg dat ik bijvoorbeeld met familieleden van cliënten en huisartsen heb. Per cliënt kan één mantelzorger op afstand het dossier inzien. Zo kan hij de rapportages lezen, afspraken in de agenda plannen en met de thuiszorgmedewerkers communiceren. Dat is een stuk makkelijker dan via losse briefjes bij de cliënt thuis.”

Privacy
De privacy van de cliënt wordt gewaarborgd door maatregelen die voldoen aan de wettelijke eisen. Zo werken zorgmedewerkers met een dubbele inlogcode en gaat de informatie over een beveiligde internetlijn. Daarnaast bepaalt u (of uw mantelzorger) wie inzage heeft in uw gegevens.

Meer informatie
Heeft u vragen over het Elektronisch Cliënten Dossier? Neem contact met ons op via (0182) 723 723 of klantcontact@zorgpartners.nl.

Deel deze pagina: