Lees voor

Corona-besmettingen bij Zorgpartners

27 oktober 2020

In de hieronder genoemde centra van Zorgpartners zijn helaas besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners en de eerste contactpersonen zijn direct daarvan op de hoogte gesteld. In deze centra zijn noodzakelijke isolatiemaatregelen genomen; de betreffende bewoners zijn conform protocol in strikte isolatie geplaatst.

Savelberg
In Savelberg zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Uit voorzorg zijn de betrokken afdelingen tijdelijk gesloten voor bezoek. Op de overige afdelingen is bezoek mogelijk.

De Breeje Hendrick
In De Breeje Hendrick zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. Bezoek op de afdelingen blijft mogelijk. 

De Hanepraij
In De Hanepraij zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Uit voorzorg zijn de betrokken afdelingen gesloten voor bezoek. Op de overige afdelingen is beperkt bezoek mogelijk.

De Reehorst
Bij ca. 10% van de bewoners van De Reehorst in Reeuwijk is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat in totaal om zeven bewoners. Uit voorzorg zijn de betrokken afdelingen gesloten voor bezoek. In De Reehorst is op één afdeling weer beperkt bezoek op afspraak mogelijk.

Bezoek
Wij begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten. Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is.

Testbeleid
Zorgpartners voert een actief testbeleid. Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig door ons getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen onze medewerkers preventief mondmaskers. Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden en de afdeling Medische Microbiologie van het Groene Hart Ziekenhuis. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze.

Bron- en contactonderzoek
Het bron- en contactonderzoek voor externe contacten (bezoekers) loopt via de GGD. Zorgpartners verstrekt hiervoor de bezoekerslijsten aan de GGD.

Deel deze pagina: