Lees voor

Corona-besmettingen bij Zorgpartners

20 januari 2021

In de hieronder genoemde centra van Zorgpartners zijn helaas besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners en de eerste contactpersonen zijn direct daarvan op de hoogte gesteld. In deze centra zijn noodzakelijke isolatiemaatregelen genomen; de betreffende bewoners zijn conform protocol in strikte isolatie geplaatst.


Slothoven
In Slothoven is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoner wordt in strikte isolatie verpleegd. De betrokken afdeling is momenteel gesloten voor bezoek. Bezoek op de overige afdelingen blijft mogelijk volgens de geldende bezoekregeling.

Ronssehof
In Ronssehof zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. Op de betrokken afdeling is momenteel geen bezoek mogelijk. Bezoek op de overige afdelingen is mogelijk volgens de geldende afspraken. 

De Reehorst
In De Reehorst is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoner wordt in strikte isolatie verpleegd. Bezoek op de afdelingen is mogelijk volgens de geldende bezoekregeling. 

Gouwestein
In Gouwestein zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. Bezoek is mogelijk volgens de geldende bezoekregeling.

Vijverhof
In Vijverhof zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. De afdelingen zijn conform een aangepaste bezoekregeling open voor bezoek.

Irishof
In Irishof zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. Bezoek in Irishof is mogelijk onder voorwaarden.

Floravita (De Rietkraag)
In Floravita (De Rietkraag) zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. In De Rietkraag is bezoek onder voorwaarden mogelijk. 

Prinsenhof
In Prinsenhof zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoners worden in strikte isolatie verpleegd. De betrokken woongroepen zijn tijdelijk gesloten voor bezoek. De overige woongroepen zijn open voor bezoek.

Wij begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten. Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is.

Testbeleid
Zorgpartners voert een actief testbeleid. Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig door ons getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen onze medewerkers preventief mondmaskers. Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden en de afdeling Medische Microbiologie van het Groene Hart Ziekenhuis. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze.

Bron- en contactonderzoek
Het bron- en contactonderzoek voor externe contacten (bezoekers) loopt via de GGD. Zorgpartners verstrekt hiervoor de bezoekerslijsten aan de GGD.

Deel deze pagina: