Lees voor

Besmettingen bij Zorgpartners

15 september 2020

In de hieronder genoemde centra van Zorgpartners zijn helaas besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners en de eerste contactpersonen zijn direct daarvan op de hoogte gesteld. In deze centra zijn noodzakelijke isolatiemaatregelen genomen; de betreffende bewoners zijn conform protocol in strikte isolatie geplaatst. 

  • Prinsenhof in Gouda
    In Prinsenhof is de bezoekregeling vanwege de besmettingen gedeeltelijk aangepast.

  • De Reehorst in Reeuwijk
    Omdat het in De Reehorst om besmettingen op meerdere afdelingen gaat, zijn wij helaas genoodzaakt tijdelijk het hele centrum voor bezoek te sluiten.

Wij begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten. Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is.

Zorgpartners voert een actief testbeleid. Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen onze medewerkers preventief mondmaskers. Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze.

Deel deze pagina: