Lees voor

Anneke Ruigrok wint ZorgAward 2017

8 september 2017

Op donderdag 7 september reikte arbeidsmarktorganisatie Care2Care de jaarlijkse ZorgAward uit voor het beste innovatieve idee van 2017. Uit alle inzendingen van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, won het idee van Anneke Ruigrok, werkzaam in de thuiszorg bij Zorgpartners Midden-Holland.

Thuiszorgroute-informatie voor cliënten
Anneke won de ZorgAward en de daaraan verbonden geldprijs van 1.000 euro met haar idee om cliënten in de thuiszorg van meer gedetailleerde informatie te voorzien over de geplande zorgmomenten. De cliënt kan daardoor rekening houden met verwachte aankomsttijden van bijvoorbeeld de wijkverpleging Zo weten cliënten exact wie er komt en wanneer en zijn ze beter voorbereid. Dit draagt bij aan het vertrouwen en de veiligheid van de cliënt. Daarnaast kan via de thuiszorgroute-informatie een verbetering in de routes worden aangebracht, wat efficiënt werken stimuleert voor de zorgorganisatie zelf. 

“Anneke heeft een fantastisch idee voorgelegd, dat bijdraagt aan het verbeteren van zorgverlening en vergroten van veiligheid in de thuiszorg. Zij raakt dat aan waar wij als medewerkers in de thuiszorg allemaal mee te maken hebben. Haar idee biedt dan ook niet alleen een oplossing voor de eigen organisatie, maar ook daarbuiten “ - Deelnemer

Care2Care
Arbeidsmarktorganisatie Care2Care organiseert jaarlijks deze ZorgAward met als doel ideeën die op de werkvloer leven te belonen en te delen met anderen. Want veel ideeën en initiatieven worden bedacht op de werkvloer zelf, maar blijven vaak onzichtbaar of komen niet ten uitvoer. Care2Care zal Anneke en Zorgpartners Midden-Holland ondersteuning bieden bij het onderzoeken van mogelijkheid om het winnende idee verder te ontwikkelen. 

De Care2Care ZorgAward is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zij ondersteunt Care2Care financieel bij activiteiten in de regio op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en Innovatie, waaronder het mogelijk maken van de Care2Care ZorgAward.

Deel deze pagina: