Lees voor

30 Oostenrijkse studenten bezoeken De Breeje Hendrick

2 april 2019

Op maandag 25 maart 2019 brachten 30 Oostenrijkse studenten een bezoek aan De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Deze studenten, allen bezig met het laatste jaar van hun studie Verpleegkunde aan de “Medical University Gesundheits- und Krankenplegeschule” in Graz, kozen Nederland als bestemming voor hun studiereis. Tijdens deze studiereis bezochten de studenten twee zorginstellingen. Een daarvan was dus De Breeje Hendrick!

Van Oostenrijk naar De Breeje Hendrick in Lekkerkerk

Voorafgaand aan de studiereis hebben de studenten de Oostenrijkse ambassade in Den Haag benaderd met de vraag of zij hen konden helpen leuke en leerzame locaties te vinden voor deze reis. Een van de ambassadeurs woont in Krimpen aan de Lek, is actief vrijwilliger en bekend bij Stichting WON (Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek). Irien Groenendijk, wijkverpleegkundige van Thuiszorg Zorgpartners, werkt nauw samen met de medewerkers van deze stichting en zo werd zij in contact gebracht met de ambassadeur. De Breeje Hendrick wilde deze groep heel graag ontvangen en rondleiden waarna de afspraak werd gemaakt.

30 Oostenrijkse studenten op bezoek

Op maandag 25 maart was het dan zo ver; de groep van 30 Oostenrijkse studenten bracht een bezoek aan De Breeje Hendrick. Directeur Marjon Vonck en wethouder Lavinja Sleeuwenhoek gaven een presentatie over thuis- en verpleeghuiszorg. Zij werden hierbij ondersteund door wijkverpleegkundige Irien Groenendijk en Marry Schipper, klantconsulent bij Zorgpartners.

Vervolgens kregen de studenten een rondleiding en na een uitgebreide lunch verlieten zij ‘Der Breite Hendrick’. De studenten gaven aan veel geleerd te hebben van dit bezoek.

Deel deze pagina: