Lees voor

Innovatie binnen Zorgpartners

In de zorg kan techniek het werk van mensen vergemakkelijken. Zo zorgt een tillift ervoor dat zorgmedewerkers cliënten eenvoudiger kunnen verplaatsen van en naar bed. Niet alleen techniek, maar ook ICT biedt mogelijkheden. Zorgpartners Midden-Holland maakt daar dankbaar gebruik van. Om het leven van medewerkers én cliënten te vergemakkelijken. Op deze pagina leest u het laatste nieuws op het gebied van deze innovatieve ontwikkelingen binnen Zorgpartners.

Nieuw medicatiebeleid: minder fouten, minder verspilling en meer gemak
Veilig, gebruiksvriendelijk, kostenbesparend en ook nog goed voor het milieu. Dat is de nieuwe manier waarop medicatie wordt besteld en gedistribueerd voor de revalidatieafdelingen in Ronssehof. Directeur Gert Veldhuizen: “Onze medewerkers zijn tevreden. Ze willen niet meer anders.”

Klik hier om verder te lezen.

Het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)
De thuiszorgmedewerkers van Zorgpartners ondersteunen mensen met verzorging en verpleging in hun eigen vertrouwde omgeving. Bij de zorg worden vaak meerdere zorgprofessionals en mantelzorgers ingeschakeld. Belangrijk hierbij is dat alle betrokkenen goed worden geïnformeerd zodat de zorg op elkaar afgestemd kan worden. Dat kan tegenwoordig bij de thuiszorg via het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD).

Klik hier om verder te lezen.

Het leven vergemakkelijken met techniek
Op een aantal locaties experimenteren medewerkers van Zorgpartners met een ‘Smart Glass’, oftewel een slimme bril. Stel dat een verzorgende bij iemand langsgaat die een wond heeft. Ze heeft een vraag over de behandeling hiervan. Als een verzorgende de Smart Glass opzet, kan een specialistisch verpleegkundige wondzorg op afstand met haar meekijken en -luisteren en haar adviseren. Het voordeel voor de cliënt is dat hij of zij direct geholpen wordt, door een vertrouwd iemand.

Klik hier om verder te lezen.

Zorginnovatie binnen Zorgpartners
Zorgpartners vernieuwt de zorg en zet daarbij steeds vaker innovatieve technologie in. Medewerkers vertellen aan welke vernieuwingen de meeste behoefte is. Dat werpt zijn vruchten af.

Klik hier om verder te lezen.

Muziek op maat bij het zorginnovatiecentrum (ZIC) van Prinsenhof
Een vrouw danst, iemand anders loopt luid zingend door de gang. Eén bewoner heeft zich teruggetrokken op zijn kamer, de koptelefoon op en de benen omhoog. Op de afdeling voor jonge mensen met dementie bij Prinsenhof wordt onderzocht op welke manier muziek kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners. Coördinerend verzorgende Marianne Ackx: “De sfeer op de afdeling is beter geworden.”

Klik hier om verder te lezen.

Deel deze pagina: