Lees voor

Aangepast beleid in verband met Coronavirus

Laatste update: 27 maart 2020 16.57 uur

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in Nederland zijn wij als zorgorganisatie extra alert. De gezondheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers is onze eerste prioriteit. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen en de maatregelen die binnen Zorgpartners genomen zijn rondom het Coronavirus. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

Wat doen wij?
Zorgpartners houdt de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten en heeft nauw contact met de RIVM, GGD en het Groene Hart Ziekenhuis. We volgen de adviezen en voorschriften van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en bereiden onze medewerkers goed voor. Medewerkers van Zorgpartners zijn goed geïnformeerd over symptomen, bestrijding en preventie. Zij weten hoe te handelen in geval van (vermoedelijke) besmetting.

Updates:

 • Vragen rondom het versturen van post (25-03-2020)
  We krijgen vragen over het versturen van post en de verspreiding van het Coronavirus. Volgens het RIVM is het risico van besmetting via post en pakketten heel klein. Wij volgen het advies van het RIVM hierin. Het is dus vooralsnog mogelijk om post te sturen naar onze bewoners en medewerkers. 
 • Er zijn nieuwe veelgestelde vragen toegevoegd onderaan deze pagina (20 maart 2020)
  Deze vragen gaan onder andere over de sluiting van de centra voor bezoekers, het aanbieden van hulp en in contact blijven met de bewoners. 
 • Post met tekeningen en kaarten voor onze bewoners (20 maart 2020)
  Om onze bewoners een hart onder de riem te steken en ze te laten weten dat er aan hen wordt gedacht, vragen wij u op om per post tekeningen en kaarten te sturen naar onze bewoners. Hier zullen zij heel erg blij mee zijn! 
 • Zorgpartners sluit alle centra voor bezoek (19 maart 2020)
  Alle Zorgpartners locaties worden tot nader order gesloten voor bezoekers. Het valt Zorgpartners zwaar dit besluit te moeten nemen. Bezoek van familie en vrienden voor bewoners is heel belangrijk. Door deze ingrijpende maatregel maken zij een extra moeilijke tijd door. Maar in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden
 • Coronavirus vastgesteld bij een cliënt in Savelberg en een cliënt in Ronssehof (19 maart 2020)
  Bij een cliënt in Verpleeghuis Savelberg en een cliënt in Ronssehof revalidatiecentrum te Gouda is het Coronavirus vastgesteld. Dit heeft de GGD Hollands Midden aan Zorgpartners Midden-Holland bevestigd. Uit voorzorg waren beide cliënten al in strikte isolatie verzorgd.
 • Coronavirus geconstateerd in Prinsenhof (17 maart 2020)
  Bij een cliënt in Verpleeghuis Prinsenhof te Gouda is het Coronavirus vastgesteld. Dit heeft de GGD Hollands Midden aan Zorgpartners Midden-Holland bevestigd. Sinds de cliënt gezondheidsklachten heeft, die overeenkomen met de symptomen van het Coronavirus, is de cliënt gelijk conform protocol in strikte isolatie verzorgd.

Maatregelen
Met onze verantwoordelijkheid voor een kwetsbare groep ouderen, willen wij als Zorgpartners door middel van onderstaande maatregelen het risico op besmetting met het Coronavirus voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers zo klein mogelijk houden. 

1. Een goede handhygiëne 
Binnen Zorgpartners schudden we uit voorzorg geen handen meer. Een handdruk is een van de manieren waarop het Coronavirus wordt overgebracht. Deze maatregel geldt voor iedereen. Voor een goede handhygiëne volgt u de volgende maatregelen:

 •   Gebruik papieren zakdoekjes.
 •   Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 •   Was regelmatig uw handen met zeep. Klik hier voor een goede handreiniging instructie.

2. Sluiting alle locaties voor bezoekers
Alle Zorgpartners locaties worden tot nader order gesloten voor bezoekers. Het valt Zorgpartners zwaar dit besluit te moeten nemen. Bezoek van familie en vrienden voor bewoners is heel belangrijk. Door deze ingrijpende maatregel maken zij een extra moeilijke tijd door. Maar in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. Het volledige bericht leest u op deze pagina.

3. Evenementen geannuleerd
Alle evenementen t/m 1 juni 2020 van Zorgpartners zijn uit voorzorg geannuleerd. Daarnaast nemen medewerkers en cliënten van Zorgpartners t/m 1 juni 2020 niet deel aan extern georganiseerde evenementenHet volledige bericht leest u op deze pagina.

4. Dagbesteding gesloten
Vooralsnog zijn alle Dagbestedingen die Zorgpartners aanbiedt van maandag 16 maart 2020 t/m maandag 1 juni 2020 gesloten.

5. Verenigingen en activiteiten opgeschort 
Verenigingen en activiteiten worden vooralsnog t/m 1 juni 2020 opgeschort. Ook een bezoek aan onze restaurants is momenteel niet mogelijk voor mensen van buiten.

6. Geen gebruik kapsalon en pedicure
Tot nader order kan geen gebruik worden gemaakt van de diensten van de kapper en pedicure. De pedicure komt alleen langs wanneer dat medisch noodzakelijk is.

7. Regulier onderhoud tot 1 juni 2020 vervalt
Zorgpartners heeft besloten om het reguliere onderhoud vooralsnog tot 1 juni 2020 op te schorten. Storingen dienen wel verholpen te worden. Wanneer een leverancier een locatie bezoekt, is het de bedoeling om 1,5 meter afstand te houden naar elkaar. Indien u een storing komt verhelpen op een van onze centra gelden deze richtlijnen van het RIVM om vervanging te regelen. 

Wij begrijpen dat de bovenstaande maatregelen een grote impact hebben op u als mantelzorger en/of bezoeker van onze centra. In het belang van de gezondheid van u, uw naaste, onze cliënten en medewerkers vragen wij om uw medewerking en begrip. We hopen door middel van deze maatregelen dat we met elkaar de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk kunnen beperken.

Overige informatie
Raadpleeg regelmatig de actuele informatie en de veel gestelde vragen van het RIVM. Ook Zorgpartners blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren via deze pagina.

Deel deze pagina: