Lees voor

Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is leuk. U kunt iets doen dat helemaal uw ding is! Voor de één is dat wekelijks helpen bij de maaltijden. Voor de ander het ondersteunen van een creatieve groep. Bij Savelberg zoeken wij naar een activiteit die zowel qua interesse als qua tijdsbesteding bij u past.

Graag gaan we met u persoonlijk in gesprek om uw wensen te bespreken. Om u een idee te geven, hieronder een greep uit de mogelijkheden:
 • Bent u een avondmens?
  Juist in de avonduren zoeken wij hulp zodat de bewoners zo lang mogelijk actief kunnen zijn wat een goede nachtrust ten goede komt. Denk hierbij aan hulp op de huiskamer met de maaltijd en koffie en aansluitend een activiteit/spel. Ook koffieschenken op de verzorgingsafdeling is mogelijk.

 • Wij zoeken een gezellige vrijwilliger die de gastvrouw/heer op de huiskamers assisteert.
  Onze bewoners brengen veel tijd met elkaar door in de huiskamers. Een gastvrouw/heer biedt de nodige zorg en gezelligheid. Ook doen zij activiteiten met de bewoners. Kortom een druk bestaan! Het is daarom erg fijn als er een vrijwilliger is om hierbij te assisteren. Denk aan hulp met koffie geven en met de maaltijden maar ook met een groepje een spel doen of één op één met een bewoner even naar beneden of een boekje inkijken etc. Andere ideeën zijn ook welkom. Werkdagen en tijden in overleg met de afdeling.

 • Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger als gastvrije kelner/serveerster bij het helpen in het restaurant.
  U assisteert het vaste personeel met tafels dekken, menu`s opnemen, opscheppen, uitserveren en opruimen. Kortom een veelzijdige functie met veel contacten met bewoners en personeel.
  Werkdagen bij voorkeur in het weekend maar alles is bespreekbaar. Werktijden van 11.30 tot 14.00 uur.

 • Zingt u graag en bent u nieuwsgierig naar The voice of Savelberg?
  Op dinsdagavond bij de zangvereniging in het Grand Café gezellig zingen. Vanaf ongeveer 18.30 uur helpt u met het ophalen van de bewoners die lid zijn van deze vereniging en schenkt u een kopje koffie of thee. Als de kelen zijn gesmeerd wordt er gezongen, vooral het (oud) Hollandse repertoire wordt gezongen.
  Om ongeveer 20.30 uur helpt u weer mee met het opruimen en gaat iedereen weer voldaan naar zijn/haar afdeling.

 • Wij zijn op zoek naar een Sportieve wandelaar voor de Wandelvereniging op maandagmiddag. Iedere maandag gaat een groep bewoners met een aantal vrijwilligers en onder begeleiding van de activiteiten begeleider naar buiten.
  Nu het voorjaar komt wordt de vereniging groter en dus zijn er extra vrijwilligers nodig. U begeleidt de bewoners aan de arm of in de rolstoel en geniet van de natuur en de buitenlucht. Een goede conditie is wel een vereiste in verband met het wandelen met een rolstoel.
  Deze vereniging is actief vanaf ongeveer 13:30 uur. Precieze tijden hangt ook een beetje af van het weer. U hoort dit ruim op tijd van de activiteitenbegeleider.

 • Wij zijn hard op zoek naar een vrijwilliger om koffie te delen in de avonduren en die het leuk vindt op onze verzorgingsafdeling (somatische) bewoners koffie te brengen in hun appartement. U gaat 3 etages af van kamer naar kamer. Ook een praatje maken met de bewoners wordt erg op prijs gesteld. U werkt van 18:30 uur tot ongeveer hooguit 20:00 uur. De exacte eindtijd hangt af van hoeveel tijd er in de "praatjes" met de bewoners gaat zitten. De avond die openstaat is de zaterdag. Kernwoorden zijn: Gastvrij zijn, houden van, en kunnen bieden van gezelligheid , Zelfstandig zijn, maar ook goed kunnen samenwerken, respect hebben voor ouderen en geduld.

 • Wij zijn op zoek naar…  iemand met geduld en groene vingers. 
  Op woensdagmiddag is in Savelberg de tuinvereniging actief. Vindt u het leuk om te tuinieren en heef u het geduld om dit samen met onze bewoners met dementie te doen dan ontmoeten we u graag. U begeleidt de bewoners tijdens het zaaien, planten, plukken etc. Het gaat niet om zwaar tuinwerk maar echt het lichtere werk wat u samen met de bewoners kunt doen. Bij slecht weer wordt er binnen een groen activiteit aangeboden. Tijd van 15:00 uur tot 16:30 uur.

 • Op onze gezellige Dagverzorging voor mensen met dementie kunnen we nog wel wat extra handen gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een bezige bij die ons wil ondersteunen. U helpt met maaltijd delen, koffie/ thee schenken en u helpt de cliënten bij activiteiten zoals spel en bewegen etc. Dagen en tijden in overleg.

 • Voor de Dagverzorging zijn wij op zoek naar een chauffeur voor onze 9 persoons bus.
  Samen met een andere chauffeur /begeleider haalt u 's morgens de cliënten (met dementie) thuis op en brengt ze naar de Dagverzorging van Savelberg. 's Middags worden de cliënten weer in Savelberg opgehaald en thuis afgezet. Er zijn 2 ritten per dagdeel. Meestal wordt er gewisseld, dus een rit rijden en 1 rit begeleiden. Dagen die nu openstaan zijn: op oproep.

  Tijden: Ochtend van 8:30 uur tot ongeveer 10:30 uur. Middag van 15:30 uur tot ongeveer 17:30 uur. Voor chauffeur dient u in bezit te zijn van rijbewijs B. Mocht u geen rijbewijs hebben dan zien we u graag als begeleider!

  Geïnteresseerd?
  Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Savelberg? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Graag tot ziens!

 


 

Deel deze pagina: