Lees voor

Allerzielen

10 november 2020

Allerzielen

Volgens de katholieke traditie is het elk jaar de gewoonte om op 2 november de overledenen te herdenken met Allerzielen. Dit jaar zou de avond er niet uit kunnen zien zoals anders. Maar de behoefte om onze overleden bewoners van afgelopen jaar te herdenken was misschien wel groter dan anders.

Daarom hebben we de mensen die zich aangemeld hebben een route door onze tuin, serre en restaurant laten lopen. Door dit per tijdblok te doen, konden we goed opletten dat er voldoende afstand gehouden werd. Op de route hoorden de familieleden van de overledenen en collega's die langs wilden komen de namen van onze overleden bewoners, konden ze een kaarsje aansteken, het gedachteniskruisje ophalen en een wens of een herinnering achter laten. 

Het was een avond waar herinneringen opgehaald werden en waarop dankbaar werd terug gekeken naar de levens van de mensen die we herdacht hebben. Dat we elkaar in deze tijd toch - op een veilige manier - toch even konden ontmoeten heeft veel mensen goed gedaan. Het is mooi dat we dit juist in deze tijd hebben kunnen beleven samen.

Deel deze pagina: