Lees voor

Kleinschalig wonen: zorg in huiselijke sfeer

Gastvrijheid en huiselijkheid staan centraal in Prinsenhof. Prinsenhof is een expertisecentrum op het gebied van dementie, waar zorg, wonen en welzijn goed op elkaar aansluiten. U bent hier niet te gast, u bent hier thuis.

Wat doet u graag, wat kunt u zelf, wat zijn uw behoeften en wensen? Daar proberen we in Prinsenhof zo goed mogelijk op aan te sluiten. Dit verbetert de kwaliteit van leven. Uw familie is van harte uitgenodigd om betrokken te zijn bij de zorg, mee te helpen en mee te denken.

Prettig wonen

U woont bij ons in een kleine woongroep. U heeft een eigen appartement met sanitair.  Per woongroep is er een gezamenlijke huiskamer. Daarmee creëren we een overzichtelijke en huiselijke omgeving, die een persoonlijke benadering mogelijk maakt. In de huiskamer is een volledig ingerichte keuken waar bewoners, familieleden of vrijwilligers kunnen koken. In sommige gevallen laten we de maaltijden verzorgen.

Prinsenhof heeft de deuren open voor wijkbewoners die graag komen eten of deelnemen aan activiteiten. Het is een levendig centrum waar we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wij zoeken zo mogelijk altijd een oplossing voor uw vraag.

Zorg op maat 

U verblijft in een woongroep met vijf tot acht medebewoners die ongeveer dezelfde zorg nog hebben als uzelf. We werken et verschillende leefmilieus: In de 'initiatiefgroep' doen bewoners veel zelf en krijgen zij veel prikkels en uitdaging. In de 'balansgroep' worden bewoners geholpen bij het aanbrengen van structuur in de dag en bij een hoede balans tussen rust en activiteit. De bewoners in de 'sfeergroep' zijn gebaat bij veiligheid en rust. In kleine groepjes en een rustige sfeer worden zij uitgenodigd activiteiten te ondernemen. De bewoners in de 'bakengroep' zijn in de laatste fase van dementie. Zij hebben behoefte aan een-op-een contact met de verzorgenden. Wij bieden deze bewoners houvast en een prikkelvrije omgeving.

Speciale expertise

Onze medewerkers zijn goed opgeleid en werken nauw samen met een multidisciplinair team van artsen, psychologen en behandelaren. De medewerkers zijn speciaal geschoold om ook bewoners in de laatste fase van dementie 'warme zorg' te bieden: bijvoorbeeld door veel non-verbale communicatie te gebruiken. De eigenheid van de bewoner blijft daarbij voorop staan.

Ontspanning

Prinsenhof biedt u activiteiten op maat. We wandelen, maken muziek, zijn creatief, snoezelen, tuinieren, sporten en ondernemen nog veel meer. Ook is het mogelijk deel te nemen aan kerkdiensten. Prinsenhof beschikt over een mooie brasserie waar u met uw familie gebruik van kunt maken.

Deel deze pagina: