Lees voor

Dag van de mantelzorg

10 november 2020

Op 10 November 2020 is het de Nationale Dag van de Mantelzorg. De dag waarop zorgverleners en familie hun mantelzorgers in het zonnetje zetten, ook bij Zorgpartners. 2020 was – en is – bijzonder moeilijk. Vooral voor mantelzorgers die door coronamaatregelen hun naasten minder konden bezoeken. Daarom staan we extra stil bij deze belangrijke dag!

Wij hebben een bijzondere band met ‘onze’ mantelzorgers. Zij vervullen dagelijks een belangrijke rol in de zorg voor de ouderen, bewoners en cliënten van Zorgpartners. Zij helpen onder meer in onze centra bij de persoonlijke verzorging van hun familie of vrienden. Ze ondernemen activiteiten of zijn gewoon fijn samen voor een gesprek en een spelletje.

Geen zorg zonder mantelzorg
Eigenlijk kunnen we ons geen Zorgpartners voorstellen zonder de hulp van onze mantelzorgers. Samen zorgen we, en delen we lief en leed. De band tussen onze medewerkers, mantelzorgers en cliënten ervaren we daarom als dierbaar en onmisbaar. We verwonderen ons dagelijks over de kracht en inspanningen waarmee mantelzorgers, met ons, voor hun naasten zorgen.

Omdat we de feestelijkheden rondom de Dag van de Mantelzorg moeten missen, willen we iedereen extra bedanken. Er waren, en zijn nog steeds periodes, waarin we moesten zoeken naar andere wegen om samen te zijn. Maar we hebben veel van elkaar geleerd, en ook nieuwe manieren gevonden om te blijven zorgen. Dat willen we de komende tijd ook blijven doen!

Onze waardering voor de weerbaarheid van onze mantelzorgers is daarom groot! Hartelijk dank, mantelzorgers!

Deel deze pagina: